Tjej skriver en kontaktannons bild
Foto: Istockphoto.com
Sharon Dominick

Så skriver du en bra kontaktannons.

Att skriva bra kontaktannons är en liten utmaning.
Den får inte bli för intetsägande, inte heller får den bli för lång. Så vart börjar man?

Börja med det enklaste

På många dejtingsajter har man en massa fördefinierade flervalsfält. Börja med det enklaste, fyll i alla dessa fördefinierade rutor och fält. Detta ger dig en bra start, för då vet du vilka delar som du inte behöver beskriva så ingående i din egen text.

Fundera på vad du vill säga

När du fyllt i allt utom den personliga beskrivningen är det dags att fundera på vad du vill säga. Fundera på, om du inte redan gjort det, vad du söker. Att skriva om sitt arbete kanske kan kännas naturligt men vill du verkligen prata om ditt arbete. Om du ändå väljer att skriva att du t.ex. är bilmekaniker kan du ge dig sjutton på att alla vill ha hjälp med bilen istället för att dom intresserar sig för vem du är.

Sammanfatta

Sammanfatta dig så att inte din text blir för lång. En punktlista i texten kan vara ett bra sätta att korta ner din beskrivning och ge den mer luft. Givetvis ska din annons inte vara för kort heller. Försök också att skriva din text med ”glimten i ögat” så att den blir någorlunda underhållande. Framhäv dina positiva egenskaper. Var inte negativ, allt är förstås inte superduper men detta kan du berätta senare.

Sälj dig själv

Tänk på din kontaktannons som en annons för en produkt du ska sälja, nämligen dig själv. Berätta vilken trevlig och bra kvinna/man du är.

Ladda upp bild

Om det finns möjlighet, vilket det borde göra, så ladda upp en bild. En annons med bild ger betydligt fler besök än en utan. Tänk på att välja en neutral bild, gärna ett där man ser ansiktet.

Korrekturläs din text

Avsluta med att läsa igenom din annons, gärna flera gånger så att du hittar eventuella stavfel. Fundera också på dina formuleringar, kanske kan dom göras bättre och mer lättlästa. Om du har Word eller liknande på din dator kan du med fördel skriva din annons där och då få hjälp med stavningskontroll.

Det viktigaste:

  • Kort och koncist
  • Var ärlig
  • Glimten i ögat, var humoristisk
  • Var inte negativ
  • Punktlista för att få lite luft i din annons
  • Ladda upp en bild
  • Korrekturläs

Extern länk:
Skriva en kontaktannons – Handla.org