Alla kan dejta på nätet

Att dejta på nätet är väldigt populärt. Med den här popläriteten är det fler och fler som ger sig in i nätdejtendet. Det låter ju hur enkelt som helst och det är det till en viss del. Alla kan nätdejta oavsett om man är gammal eller ung, svensk eller utlänsk, kort eller lång.

Svårigheterna med nätdejting

Många blir besvikna när dom börjat dejta på nätet. När man börjar nätdejta så är man full med optimism men så märker man hur svårt det kan vara att ta upp en kontakt.
Här är några tips på hur du kan lyckas bättre:

 • Förfina din profil
  Försök att göra den lagom lång. Det ska alltså inte vara en fullständig avhandling om dig. Den får naturligtvis inte heller vara för kort och intetsägande. Försök att få med lite humor och något som kan locka andra att kontakta dig. Prova dig fram, lägg till och ta bort text under resans gång så ser du vad som fungerar. Ladda alltid upp foto, profiler med foto får fler besökare. Finns det ett fotoalbum, så ladda upp några bilder där också. Skicka aldrig några standardmeddelanden som du kopierar till flera personer. Skriv ett personlig meddelande till var och en, det kan kännas jobbigt men det lönar sig!
 • Var aktiv
  Se till att du syns i chat och forum, skriv på klotterplanket. Det gör att fler blir nyfikna på dig. När du kontaktar någon, se till att skriva minst ett par stycken. Berätta inte om dig själv i första hand utan fråga om personen du kontaktat. Knyt an till det som står i profilen. Säg att det står att jag älskar att laga mat, fråga då vilken typ av mat hon eller han gillar bäst. osv.
 • Ha realistiska förväntningar
  Om det känns som att det inte finns någon som intresserar dig kan du kanske ha en för snäv bild av den du söker. Prova med att bredda tex.ålder intervall, bostadsort osv. Bor man i Stockholm behöver ju inte ens dejt komma från Stockholm, även om det kanske är praktiskt. Prova att söka i närliggande län.
 • Var målinriktad men ha roligt
  Du nätdejtar för att du ska hitta någon. Men du måste ha roligt också. Prova att chatta lite då och då, både med killar och tjejer. Försök att visa din humoristiska sida, få andra att skratta. Finns det forum, skriv in de ämnen som intresserar dig eller starta egna.