Tjej provar telefondejting bild
Foto: Istockphoto.com
Jaimie Duplass

Olika sätt att dejta

Internet är inte den enda vägen att dejta. Här har vi samlat några andra dejtingformer som du kanske kan vara intresserad av.

Teledejting

Att dejta på telefon är ett roligt och underhållande sätt att träffa nya människor. Du får möjlighet att prata direkt eller skicka meddelanden till dom du som låter trevliga. Om tycke uppstår finns inget som hindrar att ni utbyter telefonnummer. Som vanligt gäller dock att man använder sunt förnuft.

Så fungerar teledejting

Phonecafés och Telefikets tjänster fungerar i stort sett likadant. Det hela fungerar så att du ringer ett betalnummer. När du kommit in på linjen börjar du med att tala in en presentation. Tänk på att vara lite påhittig, så att du väcker nyfikenhet hos dom andra som ringt in. Efter din presentation får du möjlighet att lyssna på andra som ringt in. När du hittat någon som låter trevlig kan du välja mellan att skicka ett meddelande eller skicka en förfrågan om personen i fråga vill prata direkt med dig.

Teledejta med sunt förnuft

Tänk på att inte ringa oftare än vad du har råd med. Priserna på betalsamtal är höga. Det är inte ovanligt med priser från 4kr upptill 20kr eller mer. Information om samtalets pris finns alltid tillsammans med de aktuella telefonnumrena. Du får också upplysning om priset när du ringer in.
Så här överklagar du felaktiga betalsamtal

Phonecafe
Telefiket

Det finns andra teledejtingtjänster men vi har just nu valt att presentera dessa två.

SMSdejting

I och med att det numera går att ta betalt för SMS så har denna typ av SMSdejting tjänster dykt upp. Vi har personligen ingen erfarenhet av dessa så vi har svårt att uttala oss om dessa. Det man dock kunnat läsa i tidningar och på Internet är att man bör vara noga med att kolla villkoren för SMS tjänsten innan. Så att man snabbt kan avsluta om man inte skulle vara nöjd.

SMSchatt

Att chatta via SMS har fått ganska dåligt rykte efter att vissa företag har missbrukat möjligheten. Om du får upp ett meddelande om att chatta via SMS på din mobiltelefon ska du vara på din vakt. Det kan vara ett oseriös företag som försöker få dig att köpa deras tjänst. Och förmodligen en tjänst till ockerpris. Om du vill SMS chatta så rekommenderar vi att du själv letar upp en tjänst du är intresserad av. Var noga med att kontrollera priser och vilkor för tjänsten
Konsumentverket om SMS chat

Tryckta kontaktannonser i tidningarna

Ja dessa kontaktannonser kanske inte behöver någon närmare förklaring. En fördel med kontaktannonser i tidningar är att de flesta är seriösa. Nackdelen skulle väl vara den att varje presentation har begränsat utrymme.

Singelaktiviteter

Att delta på en Singelaktivitet är ett bra sätt att träffa nya människor. Utbudet av aktiviteter styr förstås av efterfrågan men ofta förekommer singelkryssningar, singelbowling, singelfester, vinprovning och chokladprovning för att nämna några. Dessa aktiviteter anordnas ofta av olika dejtingsajter på Internet men det finns också företag och föreningar som står som arrangörer.
Singelfestival anordnar singelaktiviteter

Dejta i verkliga livet

Naturligtvis går det fortfarande bra att hitta kärleken på jobbet, i konsumkön eller varför inte på krogen. Det gäller bara att ha ögonen öppna.