Tummen upp bild
Foto: Istockphoto.com
Joshua Blake

Dejting

Internet har utan tvekan blivit den nya arenan för dejting. Fler än någonsin söker efter kärleken på nätet. Antalet bra dejtsajter har också ökat, vissa är till och med gratis. Så långt låter ju allt bra för nätdejtaren. Men det här ställer också nya krav på din dejting. Fler intresserade gör att det också blir svårare att stick ut i mängden. Har du vad som krävs för att lyckas?

Så lyckas du med nätdejting

För att lyckas med dejting på nätet krävs engagemang, tålamod och en gnutta tur. Att bara registrera sig på ett antal dejtsajter kommer inte frambringa kärleken. Nej du måste ligga i! Du måste sticka ut! Säg här är JAG!

Så vad gör man för att synas på dejtingsajterna?
För det första, se till att din profil eller kontaktannons är komplett. Fyll i alla förval, ladda upp en bild och glöm inte att skriva en intresseväckande beskrivning.

Beskrivningen är den bit som dom flesta har problem med. Men försök! Vi vågar lova att det är bättre att du skriver 4-5 meningar än att du bara skriver en rad där det står att du ska återkomma. Att skriva jag återkommer med min beskrivning är som att be besökarna att söka vidare, för här finns ju ändå inget som du vill ha!

  • Rubriken.
    Skriv en rubrik som väcker uppmärksamhet genom att vara ovanlig eller uppseendeväckande.
  • Innehållet.
    Ta tid på dig, fundera först, skriv sen. Var personlig och fullständigt ärlig. Berätta för besökaren vem du är och vem du söker. Försök att få in lite humor, lek med orden. Undvik att vara negativ, visa istället dina positiva sidor. Begränsa din text till ett par stycken, blir texten för lång är det ändå ingen som orkar läsa den.
  • Kontroll.
    Använd gärna Word så du kan stavningskontrollera din text.

Förbättra din nätdejting

Men sen då? Ingen skriver till mig fast jag gjort allt ovan! Först och främst, se till att logga in på sajten. Inloggade medlemmar får fler besökare. Ta första steget själv, skicka personliga brev och skriv i gästböcker. Men se till att du inte bara skickar ett litet ynkligt hej. Nej, skriv istället några rader. Återkoppla till personens profil. Berätta vad som fick dig att bli nyfiken på mer. Det kan vara att personen hade en söt bild men också något som personen i fråga hade skrivit om sig själv. Även här gäller det att ha lite humor och visa att man är en glad prick med glimten i ögat. Om det finns en chat eller ett forum kan du också skriva där för att visa att du finns.